Hyvinvointi

Ammattimaisen viheralueiden ylläpidon lisäksi puutarhan elämä on paljon muutakin.

Asiakkaasta riippuen yritämme yhdistää asioita toisiinsa energiatehokkaasti. Onhan meidän kaikkien etu onnelliset ihmiset, hyvinvoiva ympäristö ja terveet työntekijät.

Puutarhan yhteydestä ihmisten hyvinvointiin on jopa tehty tutkimuksia. Ne todistavat sen miten ihmismieli on paljon pirteämpi ja vastaanottavampi, kun ihminen vaikka vain ohittaa viheralueen. Tässä olisi yrityksille mahdollisuus saada työntekijät sekä asiakkaat hyvälle mielelle ylläpitämällä sisääntulonsa houkuttelevan kauniina.

Permakulttuuri taas on yhdistelmä luonnon ja ihmisten toimintaa reiluin periaattein. Kyse ei ole luomusta, vaan paljon enemmän: luonnon käyttäytymismalleja mukailevia toimintoja. Permakulttuurin periaatteita voidaan muokata niin puutarhasuunnitteluun kuin oman elämän hallintaan tai yrityselämään. Tavoitteena on aina energian säästäminen: mahdollisimman suuri tulos mahdollisimman pienellä panoksella. Turhaa työtä vältetään. Joku voisi kutsua laiskuudeksi, toinen taas tehokkuudeksi.

Yrittäjällä on asiaan liittyvää koulutusta: PDC (Permaculture Design Course), PTE (Permaculture Teacher Education), avoimen yliopiston kurssijaksot Puutarha ja Hyvinvointi sekä Näkökulmia Positiiviseen psykologiaan.